HERSTEDHUS I ALBERTSLUND
RAMMEN OM DIN NÆSTE FEST ELLER ARRANGEMENT?

 

Kasper Pilemand, sagsarkitekt fra Dorte Mandrup Arkitekter, forklarer om den arkitektoniske idé: "Helhedsplanen for området er baseret på idéen om skoven og lysningerne. Som den eneste bebyggelse ligger Herstedhus i skovkanten i udkanten af lysningen, og den abstrakte idé om, at det hus hvor man mødes naturligvis er i og omkring det største træ i skoven, var en idé vi havde med helt fra starten (jvf. start af Herstedlund byggeriet). 

Samtidig var det meget vigtigt at skabe et hus der både kan huse den store fest, som er det vi ofte bruger fælleshuse til, men samtidig kan huse flere forskellige større eller mindre aktiviteter. Ofte ser man dette ønske om fleksibilitet løst ved hjælp af ét stort rum, der kan opdeles med mobile vægge, hvilket meget sjældent fungerer i praksis, og dette problem, sammen med ønsket om at skabe et markant hus til området, ligger til grund for, at vi i stedet valgte at placere en serie af forskellige rum ovenpå hinanden. 

Dermed har man muligheden for at bruge hele huset til ét formål, men alternativt kan man faktisk dele bygningen fuldstændig op i lag, og dermed have 4 forskellige aktiviteter til at foregå samtidig.”

Bæredygtighed som tema
Bæredygtighed har været endnu et vigtigt tema i design og opførelse af Herstedhus, der er indrettet med forskellige miljøvenlige løsninger i form af et kombineret jord- og solvarmeanlæg og et anlæg til opsamling af regnvand.

”Det var en stor tilfredsstillelse at arbejde med en bygherre, der så klart meldte ud at man med byggeriet ønskede at opføre et eksempel til efterfølgelse, og en bygherre, der turde tage også nogle af de mere kontroversielle valg i denne forbindelse. F.eks. er der kun installeret koldt vand på toiletterne, da dette ikke gør en hygiejnemæssig forskel, men til gengæld gør brugerne af huset opmærksom på endnu en ressource, som vi skal vænne os til ikke at tage for givet i en mere miljøbevidst fremtid,” fortæller Kasper Pilemand.

Grundejerforeningen Herstedlund - Herstedhus - Robinievej, 2620 Albertslund
Mail : herstedhus@outlook.com
Facebook: https://www.facebook.com/herstedhus/
Hjemmeside : www.herstedlund.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk